Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στην αρχή είναι μόνο Πέτρα και Λάσπη!


Την Πέμπτη ξεκίνησε το χτίσιμο του Παραδοσιακού Φούρνου στο σχολείο μας. Οι φόβοι για βροχή που θα δυσκόλευε το έργο των παιδιών βγήκαν αληθινοί. Η θέληση των μαθητών του 21ου Γυμνασίου, για να δημιουργήσουν ένα έργο που θα μείνει στο σχολείο τους και αφού εκείνοι αποφοιτήσουν, ήταν μεγαλύτερη από κάθε καιρική δυσκολία. Άλλωστε αυτό είχε φανεί από την Τετάρτη που μπόρεσαν μόνοι τους -ελάχιστη βοήθεια πήραν- να κουβαλήσουν όλα τα υλικά μέσα στο σχολείο. 

Είναι λες και βγαίνει από την παράδοση να μιλάς για πέτρα και να έρχεται ο Αρχιμάστορας - το μυαλό του όλου έργου - και να λέει: "Γεια σας! με λένε ΠΕΤΡΟ. Ο κ. Πέτρος Κουτζούκης φίλος παντοτινός του σχολείου μας, είναι αυτός που έδειξε,  παρότρυνε, βοήθησε, αστειεύτηκε και  έχτισε γύρω από τους μαθητές και μαθήτριες την εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρουν.

Οι καθηγητές και πρωτίστως οι καθηγήτριες του Γυμνασίου μας, βοήθησαν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και έδωσαν ένα περιεχόμενο στην θεματική βδομάδα που ίσως άλλο σχολείο στην Ελλάδα να μην έχει δώσει. Όμως εκεί που τα όρια ξεπερνιούνται, είναι, όταν με έναν μαγικό τρόπο βρέθηκαν εκείνες οι μερίδες φαγητού, για όλο το σχολείο, ώστε να πάρουν δυνάμεις τα παιδιά.
Όταν από τα δικά τους σπίτια ήρθαν ταψιά φαγητού, κουλουράκια και μπισκότα. Όταν σαν μάνες έφταναν να λένε σε καθένα: "Εσύ μένεις σε πολυκατοικία, πρόσεχε να βγάλεις τα λασπωμένα σου παπούτσια από την είσοδο της." 

Όταν η διεύθυνση του σχολείου συνεννοείται με ένα νεύμα με τους συναδέλφους τους καθηγητές και κάπου εκεί στην Λάρισα, που βλέπουν πως χτίζεται ένας παραδοσιακός φούρνος, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, πως βρέθηκε η μεσσηνιακή πέτρα. Όλα έχουν την εξήγηση τους και όλα θα αναφερθούν αλλά εκείνο που δεν χωράει σε λέξεις είναι το γεγονός πως το 21ο Γυμνάσιο φτιάχνει έναν Παραδοσιακό Φούρνο στην αυλή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπ' όψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
•H διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή!: Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια μπορεί να δημοσιεύονται με καθυστέρηση.